Album-kort steampunk style

Endelig 2021, og jeg starter med en tutorial på hvordan du lager et «trekkspillkort». I kortet får du plass til mange bilder, pynt, lommer, tags og motiver.

Dette kortet er perfekt til alle anledninger – og det er jo snart Valentines day…! Du kan jo fylle det med navn og hjerter? Eller ta ett stort bilde, skjære det til så du får en «instagram-grid» av det. Det var en god idé, det skal jeg jammen teste selv…

(Vil du se forslag til et Valentineskort, finner du det her)

Dagens hjertesukk

Steampunk er en stil som passer alle som liker den stilen, uansett kjønn. Og her kommer et lite hjertesukk fra meg: Jeg skulle ønske at ikke vi var så opptatte av at «jentekort» skal være rosa og søte, «guttekort» skal være lyseblå og tøffe, at «damekort» skal henspille på «vininner» eller shopping og at «herrekort» skal handle om øl eller verktøy. Det er ingenting i veien med verken temaene eller fargene (bortsett fra at jeg ikke er så happy med alkohol-fokuset), men jeg synes at vi kan fokusere på person og ikke kjønn.

Selv var jeg «guttejente» da jeg var liten, fordi jeg ikke lekte så mye med dukker. Mine lekefavoritter var biler og bamser, og jeg HATET å ha på meg kjole. Håret mitt ble kortklipt og mange trodde derfor jeg var gutt. Men det var jeg helt klar på at jeg IKKE var.
Jeg har sluttet å ha kort hår og å hate å ha på meg kjole, men jeg kjenner fremdeles at det er viktig å være som man er. Man MÅ ikke elske rosa for å være jente, like lite som man MÅ kunne håndtere verktøy for å være gutt.

Så, det var dagens utblåsning.

Girlcaven – nå også med boktips!

Og som om ikke det var nok -du får også et boktips! Jeg hører ofte på lydbok mens jeg sitter i Girlcaven, og har på et halvt års tid pløyd igjennom over 20 bøker. En av dem var denne: Too much and never enough av Mary L. Trump. Hun skriver om hvordan det var å vokse opp rundt Donald Trump, og gir en god del forklaringer til hvordan han ble som han ble. Viktig å huske på at det jo er èn side av saken, men det er uansett interessant. Helt på siden av det meste i denne bloggen, men jeg ville bare tipse. 🙂

Her kommer videoen: