Cardmaking frenzy!

Det hender av og til at jeg snubler over noe som gjør at inspirasjonen bare eksploderer og det bobler og koker i både hjerne og hjerte når jeg tester ut muligheter. Nå har det skjedd igjen!

Det som skjedde var at jeg helt tilfeldig så et kort som noen hadde delt i gruppa Karen Burniston Pop-up Peeps på Facebook. Papiret hun hadde brukt var i en spesiell stil, jeg er litt usikker på om den har noe eget navn, men litt sånn steampunk møter gammeldags sirkus. Måtte sjekke hvem som leverte papiret, og kom over en leverandør jeg aldri hadde sett (eller i hvert fall lagt merke til) før, Graphic 45. Og her var det altså at inspirasjonen slo ned som en bombe da jeg fant en tutorial på et såkalt double z-card. Stilen! Fargene! Teknikken! Det var så vakkert, tøft og stilig på en gang at jeg ble helt satt ut.

Inspirasjonsrusen aka cardmaking frenzy setter inn

Jeg formelig LØP inn på hobbyrommet og så hva jeg hadde av materiale som kunne brukes, og jeg så alt i et helt nytt lys. Det fantes massevis av nye muligheter å utforske, nye måter å sette sammen materiale på – og det med det «gamle» greiene jeg allerede hadde. På en kort stund – og nærmest i en inspirasjonsrus, derav bloggoverskriften – hadde jeg laget dette kortet:

Et double z-fold-card er helt enkelt et kort som er brettet som en z, og man setter på en kartongbit som er brettet som en «motsatt» z. Det gjør at man inne i kortet får en slags ramme der man har mulighet til å sette inn bilder eller figurer (som hunden i bildet over) som «popper opp» når man åpner kortet. 

Men hvordan lager man et sånt kort, da?

Det er ikke på noen måte vanskelig å lage mekanismen, og mulighetene til variasjon er uendelige. Uendelige! Hjernen min eksploderte nesten av alle ideene jeg fikk, og jeg produserte på kort tid flere kort med samme mekanisme, men i andre farger..

På sett og vis kjentes det som om dette var «back to basic», for det behøves ingen dies, ingen stempler heller (selv om man kan stemple om man vil, såklart). Alt du behøver er saks, skjæremaskin, linjal, blyant, dobbeltsidig mønstret kartong, lim og «pynt» – det vil si det som skal poppe fram inne i kortet. 

Om du vil ha en beskrivelse på hvordan det gjøres, tror jeg Graphic 45 er bedre enn meg til å forklare det, sjekk gjerne deres egen framgangsmåte her, eller se tutorialen på YouTube:

Og husk: 

Have no fear of perfection – you’ll never reach it.

– Salvador Dali