Grästorpsmaran – julaften for scrappefrelste

Grästorpsmaran er ett av årets store høydepunkter for oss som elsker scrapping, kortlaging, mixed media og alt som har med liknende kreative hobbyer å gjøre. Den 28 oktober var det dags igjen.

«Maran» som den kalles, arrangeres av tre ildsjeler som bor i Grästorp, Anna, Marie og Anette. To ganger i året arrangere de et treff for alle som elsker scrapping. treffene er alltid like velorganiserte og har et tema som gjennomsyrer alt fra dekorasjoner i lokalet, premier og goodie-bags til maten som serveres. 

I år var vintertemaet «Guld och gröna skogar», og jeg og bonusmamma Birgitta møtte opp med stjerner i øynene, klare for en ti-timers scrappedag. 
Dette kjennes virkelig som julaften. Jeg gleder meg lang tid i forveien, lengter til at dagen skal komme, møter opp med tindrende øyne, blir glad for alt jeg får, er fullstendig utslitt når dagen er omme, og kan nesten ikke vente til neste gang.

De ti timene maran varer virker som en snau halvtime. Men vi starter altså kl 09.30 – da åpnes dørene og drøye seksti damer (ja, for jeg har enda ikke sett en mann av en eller annen grunn) strømmer inn og finner sin plass i det store lokalet. Bordene er pyntet helt i samsvar med årets tema, og på hver plass ligger det et navneskilt, program for dagen, goodiebag og materiale som kan brukes til dagens mange kreative utfordringer. Frokosten står på kjøkkenbordet, og det er bare å forsyne seg av kaffe, te, saft, brød, pålegg og frukt. 

Årets velkomst på Grästorpsmaran - temaet var "Guld och gröna skogar"
Årets velkomst på Grästorpsmaran – temaet var «Guld och gröna skogar»

I år ble jeg spurt på forhånd om jeg kunne komme og holde en workshop, noe jeg gjorde med glede. På formiddagen satt vi derfor åtte personer ved et kjøkkenbord og satte sammen en pop-up tag og fargela figurer som tag’en skulle dekoreres med. Det er alltid morsomt å kunne bidra med noe man kan (eller i alle fall kan godt nok til at man har noe å lære andre), og det er inspirerende å se andres kreative måter å gjøre ting på.

Plutselig var det lunsj. Tiden går helt sinnsykt fort når man har det moro! Vi tok bilen bort til Algots og spiste den tradisjonelle kyllingen sammen med de andre damene. Jeg hadde ikke rukket å kjenne etter om jeg var sulten, men det viste det seg at jeg var, og maten gikk ned på høykant. Ettersom jeg ikke hadde kommet ordentlig i gang med noe ettersom jeg hadde hatt workshopen, kriblet det i meg etter å komme tilbake til scrappelokalet og være kreativ. 

Sånn ser det ut når man finner inspirasjonen og setter i gang!

I programmet står det ikke bare hva som skjer når, men også en del konkurranser man kan være med på. I år ble det to konkurranser på meg, det var «Champagnefeiring» og «Mest fornøyd med». Da leverer man fra seg det man har laget i henhold til konkurransereglene, enten det er et kort, en layout eller noe annet, det plasseres ut på et bord der alle kan komme og se og stemme på sin favoritt. Konkurransen er hard, det er MANGE fine bidrag!

Mat, godis og svensk «fika» er som sagt også en stor del av denne dagen, og blir alltid servert i henhold til temaet. For eksempel Gull-Mariekjeks, grønne småkaker og skumsopp (sopp finnes jo som kjent i skogen). Vertinnene selv står på hele dagen (i år iført sorte klær med gulldetaljer og gullflosshatt) og sørger for at alle får en fantastisk mara.

Bonusmamma Birgitta er dypt konsentrert.

Etter en dag fyllt med kreativitet, mat, godis, gamle og nye scrappevenner, tips, en runde i butikkhjørnet (i år var det Cili in Papers og Nilssons Textil som sto for butikkutvalget), workshop, demo og lotterigevinster, var det tid for å pakke sammen og reise hjem. Klokken syv tuslet vi slitne, mette og fornøyde ut i bilen og kjørte forsiktig hjem på det plutselige snøføret med sommerdekk like slitne som vi selv var. Men alle var enige om at det hadde vært en fantastisk dag, og at vi lengter til neste mara.

Kort med rev
En liten rev i skogen…