Prosjekter med julekalender-dies 2020 (del 1)

Nå har vi allerede kommet nesten en uke ut i desember, og jeg har lyst til å vise deg hva jeg har laget med diesene jeg har fått i julekalenderen fra Skapat Av så langt.
Du finner en video av prosjektene nederst om du ikke vil lese.

Jul i hjärtat

Jul i hjärtat var den aller første die’n i kalenderen. Det er fint å ha et alternativ til «God Jul». Selve die’n var jo også veldig søt med et hjerte isteden for tødlene over a’en.

Tag’en er stanset ut med et diesett fra My Favorite Things, fargelagt med Distress Oxides Barn Door og Rustic Wilderness. Rustic wilderness er Tim Holtz nye kjempefine grønnfarge og den passet bra sammen med den røde. En liten sprut med Distress Walnut Stain over og to stempler som også er fra Tim Holtz, Festive Overlay. Stripen med de grønne bladene er en rest fra et Maja Design-papir.
Under Jul i hjärtat har jeg stanset ut die nummer 2 i kalenderen, et banner med en «blondete» kant. Det er også en rest av Maja Design-papir. Jeg synes den gikk litt for i ett med bakgrunnen, så jeg farget kantene med Distress Vintage Photo. Det hjalp ikke så mye, så jeg stanset ut et banner til i svart, som jeg forskjøv litt og la under det grønne banneret. Litt grønn og rød Stickles på det, og så var den tag’en klar. 🙂

Hjørnestanser

Ettersom jeg syntes de to fargene på den forrige tag’en var fine sammen, laget jeg likegodt en til. Her har jeg brukt luke nummer 4 i Skapat Avs julekalender, nemlig en hjørnedie. Det kom to dies i den luka, og her har jeg brukt den som var mest blondete. Den kan garantert også brukes på andre måter enn i et hjørne, og jeg gleder meg til å utforske det mer. Stemplene på denne tag’en er en gave, og jeg er ikke sikker på hvor de er fra. De har et kult grunge-aktig preg, og passer sikkert godt til Mixed media.

Rose eller kongle?

I luke nummer 5 kom det en spiralformet die som er til å gjøre 3-dimensjonale roser med. Det blir veldig fine blomster, men inspirert av min store helt Tim Holtz forsøkte jeg også gjøre kongler av dem. Det gikk sånn passelig bra, krever nok litt mer trening. Konglene brukte jeg på to eksplosjonsbokser som ble julepresanger.

Jeg laget også et pop-up box-kort der alle tre av de foregående diesene ble brukt. Her brukte jeg spiraldien som den er ment – til å lage en rose. Tips! Bruk limpistol!

Her har jeg brukt et stempel fra My Favorite Things (hunden) som er fargelagt med Copics og en granbar-die som jeg ikke er sikker på hvor den kommer fra.

Yeti or not – her får du en distansklem!

Det siste prosjektet jeg har gjort så langt er ikke så julerelatert egentlig, mer en slags coronatrøst:

Her har jeg brukt en av de første lukenes tekst-die (Distanskram) og kombinert det med dagens luke som er en genial liten sak. Det er rett og slett en tag med teksten «I stället för en blomma». Passer perfekt i de tilfellene man kjøper sjokolade eller noe annet til verten eller vertinnen og vil sette et litt mer personlig preg på det.

Jeg valgte å bruke den litt annerledes her. Jeg var nemlig på digitalt scrappetreff forrige helg og fikk mengder med inspirasjon. Blant annet lærte jeg meg å lage en form for staffeli-kort som gir utrolig kule muligheter. Man kan virkelig bygge scener og dimensjon med de tre «flappene» man får på dette kortet! Jeg er fremdeles i utforskningsfasen her (det er man vel kanskje alltid, egentlig), og leker masse med forskjellige muligheter for hva man kan gjøre. På dette prosjektet lot jeg meg inspirere av ordet «distanskram» og kom på at jeg hadde et søtt stempelsett fra Mama Elephant der en yeti står og holder armene ut som for å gi en kjempeklem. Og er det noe mange savner i disse dager, så er det vel en klem! Stemplene rundt om er også i det samme settet, Hjertene er fra Lawn Fawn, og teksten i hjertene er fra Mama Elephant og et sett som heter Yeti sentiments om jeg ikke husker fullstendig feil.

So far so good! Gleder meg til å se hva de neste lukene bringer!

Vil du se flere kort jeg har laget? Sjekk denne linken. 🙂