Et gatefold card til en spillentusiast

Her i sommer lærte jeg en bretteteknikk for å lage et såkalt gatefold card av min kjære bonusmamma. Jeg vet ikke om det har noe bra navn på norsk, men gatefold betyr altså at man har «doble dører» på kortet; det brettes sånn at det åpnes som en port. Derav navnet «gate» som betyr nettopp port.

Materialer til et gatefold card:

  • 12 x 5,5 inches tykt mønsterpapir, helst med mønster på begge sider ettersom baksiden av papiret kommer til å synes. Du kan såklart også bruke cardstock.
  • Mønsterbiter: 13 x 9,5 cm (1 stk), 13 x 4,5 cm (2 stk) og 12,5 x 4,5 (2 stk)
  • Skjæremaskin eller saks
  • Scoreboard og bone folder (falseben)
  • Lim
  • Pynt
  • Fantasi og kreativitet

Her ser du hvordan jeg gjorde det:

Jeg har laget flere gatefold cards etter at jeg lærte meg teknikken, og det morsomme er at man kan variere i det uendelige. For eksempel har jeg laget et med en pop-up mekanisme fra Karen Burniston i:

Jeg har også laget et julekort:

Ja, også dette bursdagskortet da, som du kan se hvordan jeg gjorde i videoen over.

Følg meg gjerne på YouTube, der jeg legger ut videoer om alt fra kort-tutorials til utstyrsvideoer!