Love is love

Personlig synes jeg at scrappeverdenens alle standard kortmotiver speiler den virkelige verden litt for dårlig. Vi lager kort til «en liten prins» eller «en liten prinsesse», men ettersom kjønn er mer enn binært, hvorfor ikke lage kort til et nytt lite menneske istedet? Må vi båse inn alle med en gang de har fått klippet navlesnora?

Tøff eller søt?

Det er ikke det at jeg blir krenket av rosa og lyseblå kort, neida. Men jeg synes godt vi kan være litt videre i utvalget motiver. Hvorfor er det så viktig å fortelle verden at jenter er «vakre, søte og flinke» men at gutter er «tøffe, kjekke og sterke»? Selv var jeg hva man typisk ville kalle en guttejente da jeg var liten, lekte med biler og bamser, hatet kjoler og pynt og var generelt ganske….ja, hva man vil kalle guttete. Hvorfor måtte det påpekes at jeg var det, kunne jeg ikke bare få være meg selv? Måtte jeg puttes i bås, liksom?

Det samme gjelder «herrekort» og «damekort» etter min mening. «Herrekort» er tradisjonelt mørke og maskuline i fargen, gjerne med verktøy, slips eller tannhjul og tekster som «En skikkelig mann» (grøss!).
«Damekort» har gjerne lyse pasteller, stempler som «Vininner» (dobbeltgrøss!!), shoppingposer eller vesker. Hvorfor må det være sånn? Kan vi ikke lage tøffe, mørke steampunkkort til den kuleste jenta vi kjenner og et søtt pastellkort med hundevalp på til han som elsker hunder? Altså etter interesser og ikke kjønn.

Poly vil også ha kort! 😀

Og mens jeg er i rantmodus: Hvorfor finnes det ingen (eller i beste fall få?) stempler som viser andre parkonstellasjoner en mann/kvinne? Hvor blir det av homse- og lesbekortene, liksom? Eller hva med de som lever i polyamorøse forhold med flere enn to? (Og tro meg, det finnes flere av dem enn du tror – men det er ikke så lett å stå fram med det i en verden der alt kretser rundt det «perfekte» monogame forholdet mellom mann og kvinne.)

Så. Da jeg så en venninne lage et kort med dette motivet fra Kraftin’ Kimmie – MÅTTE jeg bare få tak i stempelet. Her var det en mulighet til å lage kort som passer bedre til det kvinnelige og mannlige paret i alle fall! (selv om jeg mistenker at det nok egentlig skal foresteille «bare» venner)

Det ble en lang innledning dette her, men i alle fall, her er de første kortene jeg har laget med disse stemplene, og jeg håper de kan finne veien til noen som elsker hverandre. For kjærlighet er kjærlighet uansett kjønn og konstellasjon.