Verenes kreative girlcave

Om Girlcaven

Verene

Jeg heter Verene, og dette er min blogg. Jeg har en «girlcave» (også kjent som «gjesterommet» eller «hobbyrommet»), der jeg har tid og plass til å leke (også kjent som «å være kreativ»). I bloggen skriver jeg mest om mine to største hobbyer, papercrafting som det heter på godt norsk, og musikk. Til vanlig jobber jeg som blant annet videoprodusent, og ettersom det også er ganske kreativt kan det nok hende at det ramler inn ett og annet innlegg om det også.

De siste årene har jeg snødd fullstendig inn på papir, lim, stempler, dies, embossingpulver, Copic markers og alt som hører til. Å sitte i Girlcaven med bokstavelig talt blanke ark og fargestifter er mindfullness god som noen for meg. I tillegg forsøker jeg å lære meg å spille bassgitar og gitar, muligens med vekslende hell men moro er det! Og det er det viktigste.

Jeg forsøker å leve opp til Salvador Dalis sitat: 

Have no fear of perfection – you’ll never reach it.

eller som det også kan sies: 

Embrace imperfection

Ingenting av det jeg gjør er helt perfekt, og det er ok. Hæsjtægg Livet. 

Men hvorfor papercrafting da?

På et tidspunkt kom jeg tilfeldigvis borti produkter fra Tim Holtz da jeg lette etter steampunk-elementer til en dekorasjon. Jeg har alltid vært en kreativ sjel som har elsket å lage noe med hendene, men dette ble starten på min store kjærlighet til papercrafting. Å oppdage alt som fantes av papir, materiale, verktøy og tilbehør satte virkelig i gang lysten til å skape. Det finnes uendelige muligheter som bare venter å bli utforsket – og det tar ALDRI slutt! Det finnes nye ting å utforske hele tiden, og jeg nyter hvert sekund!

Resultatet har blitt en ikke ubetydelig produksjon av kort, bokmerker, bilder og gavebokser i min personlige stil. Denne stilen er ofte inspirert av steampunk, men den er også svak for søte kaniner, stiliserte former, glitter og farger. Kombinasjonen av disse kan av og til skape morsomme kontraster og småfrekke sammensetninger, men også tvers igjennom sukkersøte barnekort eller personlige hilsener.

Om du er på jakt etter et personlig kort og vil at jeg skal lage ett for deg, finnes det muligheter for det. Ta kontakt med meg og fortell meg hva du ønsker, litt om vedkommende som skal få kortet og om det er spesielle elementer eller tekst du vil få fram, så ser vi om det er mulig å få til noe.

Jeg sender pr post i Norge og Sverige.

Men musikken da?

Jeg har alltid elsket musikk, helt siden jeg var liten. Jeg har vokst opp med alt fra Beatles, Tom Jones og Elvis til Bach, Beethoven og Mozart. Min egen musikksmak er ganske bred og jeg hører på alt fra Ulf Lundell til Rammstein. Jeg elsker å synge, selv etter en noe traumatisk opplevelse som liten, der jeg tok opp meg selv på kassett – med påfølgende skrape i selvtilliten – var det SÅNN jeg hørtes ut??? Men jeg tror jeg synger noenlunde rent, jeg har i hvert fall sunget i flere kor både på skole og privat. 

Jeg fikk aldri være med i skolekorpset, ettersom foreldrene mine ikke var så interessert i den store foreldreinnsatsen med dugnader og sånn, så som voksen ville jeg gjøre alvor av en drøm og lære meg å spille et instrument. Jeg kjøpte meg en elbass, og tok timer hos en basslærer på Øvingshotellet i Oslo. Nå for tiden bruker jeg mest appen Yousician, som man kan lære både gitar, bass, ukulele, piano og sang med. 

Jeg har en Squier Precision Bass og en Squier Bullet Strat, begge fra Fender. Ingen dyre greier, men de er fine å lære på. 

Squier Precision Bass (tv.) og Squier Bullet Strat (th.)

Vet du om flere ord?

Jeg vil gjerne ha flere sjarmerende svenske ord på lista!