Julekort – på tide å begynne!

Det er fremdeles noen måneder til jul, men det er på tide å begynne å tenke på årets julekort for den som liker sånt.

Året er liksom litt forskjøvet for oss scrappere. Vi begynner gjerne å lage julekort i september (for noen enda tidligere) og vår- og påskekort begynner i januar.

Det blir jo sånn når man holder på med et håndverk som kan ta tid – kortene jeg lager tar som oftest ikke fem minutter å lage. Når hvert eneste kort er unikt og tar en time eller to å lage, sier det seg selv at man må begynne tidlig. Men jeg klager ikke jeg – jula er koselig og det er fint å fylle den überkjipe, mørke høsten med hyggelige ting.

Dette kortet er basert på et såkalt z-fold card – en av mine favorittbretteteknikker. Ikke bare er det enkelt, men det kan brukes til absolutt alt og varieres i det uendelige.

Kortbasen er papir fra Maja Design, er kuttet til 24 x 10 cm og scoret på 12 og 6 cm. Den hvite delen er 23 cm lang og er scoret på 11,5 og 5,75 cm. Jeg er litt usikker på hvor høy den er, men den kunne godt ha vært litt høyere ettersom kanten mellom der dien har kuttet og kanten på toppen ble litt i mniste laget og ikke superstabil.

Dien med rådyrene heter Winter Days og kommer fra Studio Light (kjøpt på Bikuben utenfor Oslo). Jeg la dien omtrent midt på den midterste bretten på den hvite kartongen så den traff akkurat på treet midt på dien.

Stanset ut «God jul»-skyggen med samme mønsterpapir, bare baksiden, og selve ordene i sølvkartong fra Søstrene Grene. Snøfnuggene er stanset ut i samme sølvkartong, og de stemplede snøfnuggene er fra Sunny Studios «Bundled up» med Distress ink Tumbled Glass.

Da jeg trodde jeg var ferdig, syntes jeg det så så tomt ut inni, og lette etter en bakgrunn som kunne fremheve reinsdyrene. I stæsjet mitt hadde jeg flere klippark fra Sløyddetaljer, og der fant jeg et fint gammeldags bilde av en kirke i vinterskrud og julestemning som jeg klippet til og limte på med avstandsteip.

Håper jeg kunne inspirere deg til å begynne på dine julekort! Har du spørsmål – nøl ikke med å komme med dem. 🙂