Pop-up collage

Det er ingen hemmelighet at jeg liker å lage kort med litt action. Det er noe med at jeg synes det er morsomt og utfordrende (og av og til frustrerende) med mekanikken; å få det til å funke.

Denne gangen har jeg laget et babykort (jeg aner ikke hvorfor egentlig, for jeg kjenner ingen som skal ha barn…) med en die fra Karen Burniston. Den gjør det mulig å få inn en hel drøss med små bilder i et kort – og ikke nok med det, bildene popper opp når du åpner det. Kortet altså.

Babystansene er fryktelig søte, og som med veldig mange Karen Burnistons stanser så er det innebygd en slags stensilfunksjon. Det gjør at det er lett å fargelegge vingen og øyet til badeanden, mønsteret på bodyen og kork og smokk på tåteflasken. Dette er første gangen jeg har kjøpt et av disse settene, men jeg må si jeg var imponert over hvor bra det funka. Jeg var nemlig litt skeptisk til om det skulle se bra ut, men det synes jeg absolutt at det gjorde.

Det fine med denne er at man kan ha hva som helst i collagen, bilder, bokstaver, tegninger og tekst, bare det er lite nok. Dette er en ny favoritt for min del, men den tar tid å lage. I alle fall om man stempler og fargelegger bildene slik jeg har gjort i dette kortet. Skal man bruke bilder behøver man å skrive dem ut i riktig størrelse, og da er det smart å bruke Photoshop eller liknende program for å kunne beskjære og tilpasse bildene.

Har du lyst til å prøve selv, kan du se mer om Karen Burnistons Pop-up dies og andre stanser på karenburniston.com. PS! Jeg er ikke sponsa! 🙂