Verene + kärleken = Grästorp

Jag heter Verene och bor i Grästorps kommun mitt i Västra Götaland. Jag kommer ursprungligen från Oslo, Norge, men kärleken förde mig till Grästorp och här har jag slått rot. Jag bor tillsammans med min man och en katt idylliskt till på en liten gård. Ingen hade trott att urbana jag skulle trivas här i 2016 då jag flyttade hit, men det gör jag verkligen – lugn och ro och natur precis utanför dörren.
Min vuxna dotter och annan familj bor kvar i Norge, så det är inte helt sällan att jag åker över gränsen.

Passion för digitalt skapande

I mitt arbetsliv har jag gjort väldigt många olika typer av jobb, något som har get mig mycket erfarenhet. Jag vet till exempel nu att jag inte vill bli projektledare, och jag ska heller inte jobba med budget eller siffror på grund av att jag antagligen har dyskalkuli. Istället ägnar jag mig 100% till min styrka – det kreativa. Jag älskar att skapa och gör det närmast oavbrutet både på jobb och fritid.

Eftersom att skapa videos är en av mina passioner går mycket tid till det på fritiden; jag har två videokanaler, Verenes Creative Girlcave och Sparks of Joy, men också i jobbet eftersom jag är anställd på Dataväxt som kommunikatör. Där får jag göra allt ifrån interna program till instruktions- och reklamvideo, så det går en hel del timmar framför Premiere Pro.

Dessutom gör jag allt av reklam-, annons,- och mässmaterial, fotoredigering, en och annan logga och andra grafiska behov som uppstår.

Olika programvaror från 90-talet till i dag

Jag jobbar 80% som anställd på Dataväxt, den sista 20-prosenten jobbar jag för mitt egna företag Budskaparna. Budskaparna är indelt i flera delar – webbutiken GoButiken (sålt 2023), bokförlaget Colludium och själva kärnan i Budskaparna – video, grafisk design och webbsidor.

Min allra första webbsida programmerade jag i HoTMetaL Pro runt 1996, sedan har jag fått erfarenhet från flera olika CMS, bland annat EPI-server (nu Optimizely) och WordPress.org. Det är sistnämnda som jag jobbar mest med, både privat och professionellt.
Jag är ingen programmerare, utan min styrka ligger i det estetiska. Huvudsyftet är alltid att se saker från kundens sida, underlätta för kunden genom göra det lätt att använda och se tilltalande ut. Jag jobbar gärna tillsammans med UX och strateger för det allra bästa resultatet, min uppfattning är att man stort sett alltid är starkare tillsammans.

Jag jobbar gärna i team, eftersom man kan uppnå så mycket större saker tillsammans än ensam. När man kan samarbeta med att utnyttja varandras styrkor blir resultatet magiskt!

Mitt ständiga motto är därför:

Tillsammans så!

Jag jobbar mest i Adobe-suiten, det vill säga Premiere Pro, InDesign och Photoshop. Jag är inte 100% kompis med Illustrator än, men eftersom jag också älskar at lära mig nya saker kommer jag bli det.

Utöver detta har jag lång erfarenhet av olika programvaror och tjänster: Windows Office 365, WordPress, Canva för att nämna några.
Jag har suttit framför en dator sedan femton års ålder, från ZX Spectrum på 80-talet, via Commodore 64 och Amiga 500 på 90-talet till dagens PC och Mac.

Intressen och engagemang

Jag brinner för rättvisa för minoriteter som HBTQi-personer – att vara den man är och älska den man vill är en mänsklig rättighet.
Dessutom jobbar jag för att skapa större öppenhet runt psykisk ohälsa – det kan drabba alla och behöver tas på allvar.

För att trivas behöver jag en viss förutsägbarhet, tydlighet och en varm gemenskap. Humor är en stor del av mig och jag trivs bäst när jag känner mig trygg nog att våga med glimten i ögat skämta med mina medmänniskor.
Jag gillar att hjälpa människor omkring mig; antagligen är det inte för inte att mitt smeknamn på jobbet är Queen of fucking everything…menat på ett bra sätt.
Jag gör verkstad och fixar det mesta, en egenskap som har både för och nackdelar.
Nackdelen kan såklart vara att man drabbas av utmattningssyndrom. Been there done that, har lärt min läxa men kommer nog aldrig ha samma stresstålighet som innan.

Kontraster på fritiden

Jag brukar säga att jag har tre stora intressen i mitt liv: min man, min motorcykel och scrapbooking/papperspyssel. Men det är såklart inte helt sant, för jag älskar också att vara med familj och goda vänner, lyssna på musik, resa, lära mig något nytt och spännande, göra yoga eller pilates eller bara sitta på terrassen och lyssna på småfåglarna om våren. Jag gillar fart och fläkt men försöker varva ner också.

Happiest when creating!