Så steampunker vi litt igjen

For noen år siden fikk jeg noen bokstaver i tre fra et lokalt reklamebyrå. De skulle kastes, men jeg tenkte at de var perfekte til å lage noe kult ut av, så jeg tok vare på dem.

De har stått på hylla i girlcaven en lang stund, men plutselig fikk jeg en idé som jeg måtte teste.

Jeg er helt ny på dette med alcohol inks, men noe som jeg har gjort og som jeg synes blir skikkelig kult er at man kan få sølvfarget papir til å se ut som gammelt rustent metall. I hylla sto også en pakke med Tim Holtz’s Alcohol Ink foil tape, og jeg tok et ark og embosset det med den samme mannens fantastiske embossingfolder Foundry. Så brukte jeg ulike alcohol inks (denim, rust, ginger og pitch black) og farget foil tapen med det.

Når jeg var fornøyd med hvordan det så ut, klippet jeg det opp og limte det på bokstavene. Jeg begynte med R’en og dekket den helt i foil tape. For å få teksturen til å komme ekstra godt fram, pusset jeg litt her og der med stålull.

For å få enda litt mer steampunk-preg, stanset jeg ut noen tannhjul (elsk!) i samme metallpapir og monterte det på svart mosegummi. Det kunne kanskje skilt seg litt mer fra fargen på selve bokstaven, men jeg syntes det ble fint uansett. Tannhjulene danderte jeg på bokstaven sånn at jeg syntes det så bra ut.

Ettersom jeg også hadde en A og litt foil tape til overs, fikset jeg litt på den også. Den fikk samme utseende som R’en på kantene, men foran fikk den et mønster som jeg laget med en stensil og texture paste. Mens det fremdeles var vått, tok jeg embossingpulver i gull på det, og lot det tørke. Når det var tørt, varmet jeg det med varmepistolen så gullfargen kom fram. Er litt usikker på om den også skal få litt mer pynt, men den får stå litt i hylla og godgjøre seg en stund.