Slik lager du et sidestep-kort

Lyst til å lage et litt spesielt kort på en enkel måte? Her viser jeg hvordan du kan lage et såkalt sidestep-kort.

Du trenger papir, lim, skjæremaskin og skalpell (eller saks), og pynt som paljetter, mønsterpapir, klistremerker eller fargelagte figurer. Har du motiver du kan stemple og fargelegge er det også fint, men du kan også tegne eller dekorere på annen måte. Det fine med dette kortet er at du ikke behøver fancy stanser eller stansemaskin og du kan lage det helt etter ditt eget hode og egen fantasi.

Kortet er skåret ut av èn bit papir, og ved å skjære og brette det på en spesiell måte ser det ut som et stort og et lite kort som står ved siden av hverandre. Kortet står av seg selv, og pynter fint opp på hylla til mottakeren.

Jeg har et scoringboard («brettebord» kaller jeg det på norsk, det heter sikkert noe mer intelligent egentlig) og en bonefolder (falseben) som gjør det lettere for meg å lage rette og fine bretter. Når du legger papiret på brettebordet kan du dra falsebenet langs rillene som er risset inn i brettebordet og du lager dermed et spor i papiret som gjør det lettere å brette akkurat der – og det blir en skarp brett. (Jeg innser at dette høres ganske rart ut og ikke er så lett å forklare!)
Du kan visstnok også bruke en linjal og en binders, men jeg har ikke prøvd det selv. Da legger du linjalen langs linjen du vil brette, og drar den runde enden av bindersen langs linjalen mot papiret.

Klar for å skape? I videoen under får du vite alt du behøver for å lage ditt eget sidestep-kort.

Og du! Følg meg på YouTube da!

Abonnér på kanalen og klikk på bjella, så får du vite det neste gang jeg legger ut en video. 🙂

Her ser du flere sidestep-kort jeg har laget