Spellbinders Grand Cabinet 3D-kort

Spellbinders Grand Cabinet 3D er et diesett som gjør at man med noen få dies kan lage et slags tunnellkort. Da jeg så det på YouTube (hvor ellers, liksom…) kjente jeg veldig at jeg villhøvde diesettet for lage egne kort.

Konseptet er at man har dies med utbyttbare deler sånn at man kan variere kortet og innholdet. Man kan derfor lage kort med åpen bakgrunn, tett bakgrunn eller bakgrunn med åpent mønster på sidene. Det finnes tilleggsdies også, for eksempel til bryllup, bursdag og så videre, men jeg valgte å gå for basispakken i første omgang.

Selve kortet blir utrolig vakkert synes jeg, og det kan varieres med papir i ulike farger, bilder eller figurer som man monterer inne i «tunellen». Det skaper en utrolig fin dybde, samtidig som kortet fint går ned i en vanlig konvolutt.

Monteringen var litt pjuklete, spesielt første gang. Hoveddelene av kortet har fliker som skal inn i små åpninger på sidestykkene, og det var først litt vanskelig å få til, ikke minst fordi jeg var redd for å ødelegge papiret. Men så lærer man seg hvordan det funker, og da gikk det egentlig ganske greit.

Forvirret? Ikke etter å ha sett videoen på hvordan det funker:

Selve diesettet er muligens på vei ut av produksjon, for jeg fikk kjøpt det på tilbud hos en svensk hobbybutikk. Det finnes i flere variasjoner, for eksempel er det en som er rund og likner nesten litt på en (vekker)klokke. Men jeg endte opp med denne firkantede varianten fordi jeg tenkte at den var mest anvendelig.

Konkusjonen er i alle fall at kortet krever mye papir, det blir en god del svinn, det tar litt tid å pusle sammen, men det blir utrolig elegant og vakkert. Kanskje ikke et kort som passer til alle anledninger, men perfekt til bryllup, konfirmasjon og dåp, og kanskje også bursdager til alle som liker elegante kort. Eksperimenter med papir i ulike farger for ulikt inntrykk. Et regnbuekort kanskje? Eller et helt hvitt? Mulighetene er mange.

Vil du se flere kort jeg har laget? Sjekk denne linken. 🙂

Følg Verenes Creative Girlcave på YouTube for tutorials og inspirasjon!