Staffelikort med shaker

Av og til dukker inspirasjonen opp, og da løper jeg inn i girlcaven for å teste om den holder vann. Inspirasjonen, altså.
Denne gangen så jeg et kort som var brettet på en måte som gjør at forsiden blir stående opp, så det kan stå «på display» og vises fram. Derfor kaller jeg det et displaykort, og i denne bloggposten forklarer jeg hvordan jeg laget det.

Det originale kortet, inspirasjonen min, var større enn dette, men jeg ville lage et kort som krevde en lengde på max 12 tommer.

Slik gjør du:

Displaykort med shaker

Start med en papir på 12 x 4 tommer/inches. Det er bra å ha ganske tykt papir, ensfarget eller mønstret. Jeg foretrekker ensfarget eller et diskret mønster, ettersom jeg allikevel skal lime på mønstrede biter.

Score/brett på 4 tommer, 5,5 tommer og 8 tommer. Brett som du ser på bildet over.

Skjær eller klipp til mønsterbiter:
(disse kommer i cm, beklager at det er flere måleenheter, men sånn ble det denne gangen. Får kjøpe meg en linjal som viser tommer…)
2 stk mønsterpapirbiter som er 9,2 x 9,2
1 stk mønsterspapirbit som er 5,5 x 9,2 cm
1 stk mønsterpapirbit som er 3 x 9,2 cm

Lim mønsterbitene på respektive steder (se bilde) sånn at det blir bakgrunnsfargen danner en fin ramme rundt hver bit.

For at forsiden skal kunne stå opp, må den ha noe å lene seg på og som stopper den fra å gli ned. Jeg har brukt en Gratulerer-die som også har «skygge» bak ordet. Jeg stanset ut skyggen i både farget papir og hvit mosegummi og limte dem sammen. Så stanset jeg ut selve ordet og limte det på skyggen. Det ble en effektfull og fin hilsen som jeg limte på den nederste delen av kortet der jeg ville at forsiden skulle stoppe.

Displaykort med shaker

Selve forsiden dekorerte jeg med vimpler som jeg stanset ut med en vimpel-die, og så laget jeg en shaker som jeg fylte med bittesmå stjerner og figurer i glade farger. Jeg klippet ut noen stjerner fra mønsterpapiret mitt og limte på shakeren for å skape enda med dimensjon i kortet.

Displaykort med shaker

Inni kortet limte jeg en sirkel med samme farge som bakgrunnspapiret sånn at man skal kunne skrive en hilsen i kortet også.

Displaykort med shaker

Sånn ble det til slutt:

Displaykort med shaker

Dette kortet er lett å lage, og kan tilpasses med farger og pynt så det passer alle anledninger. Om du ikke har stanser, kan du tegne og klippe ut eller bruke stempler og fargelegge isteden. I dette tilfellet brukte jeg mønsterark fra en blokk som også hadde store figurer i samme stil, men kun fantasien setter grenser. 🙂

Følg meg gjerne på YouTube også for tutorials og annen nyttig og unyttig informasjon – og forhåpentlig INSPIRasjon. 🙂