Up, up and away!

Av og til (ganske ofte egentlig) ser jeg ting rundt meg som inspirerer meg så til de grader at jeg liksom ikke klarer å slippe det igjen. Det kan være alt mulig, en brakke som er malt på en artig måte, Mikkos fantastiske kunst, en kortbretteteknikk, leirfigurer eller noe helt annet. Da MÅ jeg bare lage noe liknende på egen hånd, med vekslende hell riktignok – men det spiller ingen rolle, det viktigste er at det gir meg noe!

En varmluftsballong-gaveeske i papir

For et par uker siden overtok jeg en gjeng med gamle scrappeblader (ja, tenk at det fantes faktisk magasiner med scrappetema!), der jeg så noe som var så utrolig fantastisk: en ballong. En varmluftsballong laget av papir. Den sto på en liten rund gaveeske, og rundt om var det skyer. Den var så fantastisk fin! Jeg som elsker steampunk fikk umiddelbart masse idéer om hvordan man kunne pynte den. Og det beste av alt – linken til mønsteret sto i artikkelen. Med bevende hjerte trykket jeg inn adressen på telefonen – bladet var tross alt noen år gammelt, og Internett er et lunefullt sted der det som var der i går ikke nødvendigvis eksisterer lenger. Men det gjorde det altså i dette tilfellet, og jeg kjøpte uten å blunke mønsteret til ballongen (og ett annet, men det kan vi prate om en annen gang).

Up, Up and away!

Jeg turte ikke lage ballongen i fint papir først, men gjorde den i vanlig hvitt, tykt skriverpapir. Helt enkelt var det ikke, men beskrivelsen var bra, og ballong ble det:

Ballong! Den ser skeiv ut, men er ikke det altså. 🙂

Nå hadde jeg forstått hvordan det gikk til, så da var det bare å kaste seg uti det med finpapiret. Jeg satte på lydboka mi, valgte en blokk med papir fra Tim Holtz, hadde både flytende lim og teip klart og satte i gang.

Å sitte å pusle med sånt mens man hører på en bra bok er noe av det beste jeg vet. Det er mindfullness for meg, da får jeg flow. Eller jeg kan høre på musikk. Rammstein, trance eller 80-tallsmusikk – det spiller ingen rolle.

Det tok noen timer, men etter et par dager var den klar:

Jeg inket alle kantene samtidig som jeg satte den sammen. Etter at den var ferdig sammenlimt, lot jeg den tørke ordentlig før jeg satte i gang med pyntingen. Jeg tok det jeg hadde liggende, litt hyssing, silkebånd, perler, papirblomster og blondebånd. Denne ble mer søt enn steampunk, men bare jeg har fått alt limet av fingrene, blir det nok en litt tøffere variant med tannhjul og metalldetaljer.

Vil du se andre ting jeg har laget? Sjekk denne linken. 🙂

Følg Verenes Creative Girlcave på YouTube for tutorials og inspirasjon!