Gittes pizzabullar

Perfekt mat att ta med sig på jobb, i skogen…ja överalt. Jättegoda!

  • 50 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 egg (kan skippas)
  • salt efter smak
  • ca 13 dl mjöl

Smält margarin och bland i mjölken till 37 grader. I med 1 ägg (kan skippas!) och lagom med mjöl, ca 13 dl. Och så salt.

Jäs 30 min i bunken. Kavla ut degen och häll på valfri fyllning. Jag brukar steka lök i tärningar, köttfärs, champignon och blanda det med tomatpuré, salt, pepper och pizzakrydder. Tacoköttfärs funkar också jättebra, bland gärna i den resten med tacosås som står i kylskåpet (för det står alltid en där, eller hur?), skinka eller vad som.

Ta på ost efter smak. Rulla ihop som kanelbulle och del upp till lagom stora bullar. Jäs 15-20 min till på plåt. Jag brukar göra STORA bullar. Ca 5-6 st på en plåt.

225 grader i ca 6-8 min. Beror lite på storleken!

Legg igjen en kommentar