Verenes marsipankonfekt

Grisete, men godt!

Jeg gjør det superenkelt og bruker

  • 400 g Odense marsipan med minst 50% mandler
  • 200 g Odense Mjölkchocklad (med kakaosmør)
  • Diverse smakstilsetninger, feks likør
  • Melis/florsocker
  • Diverse pynt

Utstyr:

  • Papirformer (som egentlig er til knekk, men de funker fint til dette også)
  • Liten stålbolle til å smelte/temperere sjokoladen i
  • Tannpirker (eller gaffel)

Etter å ha lest diverse oppskrifter og fremgangsmåter på nettet, endte jeg opp med å freestyle på egen hånd – det eneste jeg var supernøye med var temperering av sjokoladen. Det står på den hvordan det skal gjøres, og jeg var takknemlig for at det var en enklere metode enn jeg hadde lest om.

Jeg hadde noen ulike alkoholholdige smakstilsetninger jeg ville teste: Drambuie, Cointreu og Remy Martin. Dessuten ville jeg ha en del «naturell», altså bare marsipan og sjokolade, til sammen fire ulike smaker.

Jeg delte derfor marsipanen i fire ca like store deler og tok en og en del og blandet inn smakene, ca en teskje pr 100 g marsipan. Siden marsipanen blir fryktelig klissete når man blander inn væske, knadde jeg inn litt melis til konsistensen ble sånn at jeg kunne rulle den ut til en lang stang, ca 1,5-2 cm bred. Den delte jeg i passe store biter (og testet så de gikk oppi knekkformene) og rullet dem til kuler.

For å være smart tok jeg hver enkelt ulik smak i hver sin lille skål og sate foran flasken jeg hadde brukt sånn at jeg etterpå kunne pynte dem ulikt for å kunne kjenne igjen de ulike smakene. (Ulempen var bare at jeg ca ett sekund etter at jeg var ferdig med å pynte hadde glemt hvilken smak det var. Jaja. )

Jeg tempererte sjokoladen etter oppskriften på pakken. Med hjelp av en tannpirker plukket jeg opp en og en kule og dyppet i sjokoladen, før jeg puttet den i en knekkform og satte den i en plastboks. Litt kliss og klin blir det men jeg tror knekkformene var et sjakktrekk, for da hadde jo sjokoladen et sted å renne som ikke var utover bakeplata mi. For at jeg skulle rekke å pynte før sjokoladen stivnet, dyppet jeg fire-fem kuler av gangen, pyntet dem med ulik strøssel (kakepynt, hjerter og mandelflak) før jeg fortsatte med fire-fem til.

Etter at alle var ferdige plasserte jeg dem i kjøleskapet for å stivne. Og de ble VELDIG gode!! Ny tradisjon i stedet for pepperkaker, kanskje?

Legg igjen en kommentar